Τα γυαλιά Face à Face γεννήθηκαν το 1995 από ένα πάθος για την αρχιτεκτονική, το οποίο ένωνε μια μικρή ομάδα λάτρεων των γυαλιών.

Ανάμεσά τους, ο Pascal JAULENT, δημιουργός της αρχικής ιδέας της κολεξιόν, οραματιζόταν να δώσει στα γυαλιά τη δύναμη εξωτερίκευσης του χαρακτήρα του ατόμου που τα φορά, ώστε «τα γυαλιά Face à Face να αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα του καθένα από μας». Η συνεργάτης του, Nadine ROTH, πίστευε ότι δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από το βλέμμα, για τη δημιουργία αυτού του «look», που χαρακτηρίζει τον καθένα από μας.

Όπως ο αρχιτέκτονας, το Face à Face δουλεύει τους όγκους, τις φόρμες, τα υλικά, τα χρώματα και τις υφές, για να προσδώσει στα γυαλιά τη δύναμη έκφρασης της προσωπικότητας αυτού που τα φορά, όπως ο αυθορμητισμός, το χαμόγελο, η ενεργητικότητα, η ανεξαρτησία ή ακόμη και η γοητεία. Αυτή η δουλειά έρευνας και δημιουργίας αποτυπώνεται και εμπλουτίζεται σε κάθε κολεξιόν με μοναδικά στοιχεία που εμπεριέχουν νέες αισθήσεις.

Με μια κολεξιόν αναγνωρισμένη για τη δημιουργικότητά της και την ποιότητα κατασκευής της στη Γαλλία, η εταιρεία κατόρθωσε να κατακτήσει, σε 20 χρόνια, κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά των επώνυμων γυαλιών (το 80% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από εξαγωγές), έχει ανοίξει θυγατρική στις Η.Π.Α. και διαθέτει κέντρο φινιρισμάτων και παραγωγής στη Γιούρα της Γαλλίας.